به گزارش همشهری آنلاین، دکتر بهرام عیناللهی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی امروز (سهشنبه ۲۴ بهمن) در بیست و هشتمین اجلاس کشورهای عضو گروه پنج با موضوع «سلامت زنان و خانواده» در تهران اظهار کرد: کشورهای گروه G5 از اشتراکات فراوانی از جمله پیشینه تاریخی، تشابه آب و هوایی، جغرافیایی، اپیدمیولوژی و اعتقادات فرهنگی و اجتماعی برخوردار هستند.
عیناللهی گفت: همچنین بیماریها و حوادث و بلایای طبیعی مشترکی در منطقه وجود دارد؛ از طرف دیگر تردد سالانه مردم بین این کشورها به منظور زیارت و سیاحت، این مطلب را به ما گوشزد میکند که باید در عرصههای گوناگون همکاریهای بهداشتی و درمانی و راهکارهای مشترکی داشته باشیم.
وی افزود: همکاریهای حوزه سلامت بین همسایگان یک ضرورت اجتنابناپذیر است. امیدواریم این جلسات باعث تعمیق و توسعه همکاریهای بهداشتی کشورها و روابط دیپلماتیک با همسایگان و منجر به ارتقای شاخصهای بهداشتی در کشورهای همسایه شود.
طرح «سلامت خانواده» را در ایران شروع کردهایم
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با بیان این که موضوع این نشست عمدتا درباره زنان و مادران است، ادامه داد: خوشبختانه همه کشورهای عضو جی ۵ به خانواده اهمیت میدهند و خانوادهدوست هستند. اگر خانواده اصلاح شود جامعه نیز اصلاح میشود و این نکته مهمی است که باید به آن توجه کنیم.
وی افزود: در این زمینه مادران میتوانند نقش رهبری و محوری را در سلامت خانواده ایفا کنند و با اصلاح سبک زندگی، تغذیه سالم و تأمین سلامت روان کودکان، به ارتقای وضعیت سلامتی افراد جامعه کمک کنند که در این راستا، طرحی را تحت عنوان سلامت خانواده در جمهوری اسلامی ایران شروع کردهایم و محور اصلی را خانواده قرار دادهایم.
ارائه ۹۹ خدمت مراقبتی رایگان به مادران باردار
این مقام مسئول با بیان اینکه در جمهوری اسلامی ایران ۹۹ خدمت مراقبتی رایگان را برای مادران باردار و انجام زایمان طبیعی ایمن و رایگان ارائه میکنیم، گفت: حفظ و ارتقای کرامت مادری، ارزشمندی فرزندآوری، ترویج سبک زندگی سالم، باروری سالم، فرزندآوری متعدد و به موقع و پیشگیری از ناباروری و ارائه پوشش کامل بیمهای خدمات درمان ناباروری از جمله بستههای خدمتی ارائه شده است.
آمار کاهش مرگ و میر مادران باردار و نوزادان
عیناللهی با اشاره به ارتقای وضعیت سلامت مادران و کودکان در جمهوری اسلامی ایران تصریح کرد: در سایه پیروزی انقلاب اسلامی ایران توانستیم مرگ مادران را از ۲۴۵ در ۱۰۰ هزار نفر به ۲۳.۷ نفر در هر ۱۰۰ هزار نفر جمعیت در سال ۱۴۰۱ تقلیل بدهیم.
وی ادامه داد: همچنین امید به زندگی برای زنان در ابتدای انقلاب ۵۷.۴ سال بوده است اما امروزه به ۷۸.۵ سال رسیده است. همچنین در این سالها میزان مرگ و میر نوزادان در هر هزار تولد زنده از ۳۲ به ۸ و مرگ کودکان زیر ۵ سال از ۱۳۵ به ۱۴ تنزل پیدا کرده است.
مادر یک نقش محوری در سلامت جامعه است
وی با بیان اینکه این جلسه میتواند مقدمهای در رابطه با اهمیت زنان در سلامت باشد، خاطرنشان کرد: زنان نیمی از جمعیت کشورها را تشکیل میدهند و سلامت زنان دربرگیرنده رفاه جسمی، روانی، اجتماعی، فرهنگی عاطفی و معنوی است. بنابراین یک زن میتواند نقش محوری و اساسی در ارائه مراقبتهای سلامت داشته باشد. در اکثر خانوادهها در کشورهای جی ۵ مادران بیشترین نقش را در ایجاد، حفظ و مراقبت از سلامت خانواده ایفا میکنند. از طرف دیگر اهمیت سلامت زنان به دلیل مطالب مربوط به جوانی جمعیت و بارداری بسیار زیاد است.
وزیر بهداشت ادامه داد: اگر بخواهیم فرزندان سالم داشته باشیم باید مادران سالمی نیز داشته باشیم و بنابراین نقش مادر یک نقش محوری در سلامت جامعه است و اگر میخواهیم به جامعه سالم برسیم به خانوادههای سالم احتیاج داریم و در همین راستا، راهکارهای مشترکی را در ارتقای سلامت خانواده در این نشست مورد بحث قرار خواهیم داد.
نظر شما